Mонохром визия – как да я постигнем? /Monochromatic outfit/

Какво е монохром визия и как може да я постигнем? 

 

Монохром означава – един цвят. Това от своя страна ни дава възможност да изберем визия, която да се състои от един цвят, но да имаме свободата да променяме тоновете на този цвят. 

Това може би ви звучи доста скучно? Защо да се обличам само в един цвят? 

За мен лично е доста удобно, особено когато или не знам какво да облека или трябва да изглеждам добре, но бивам ограничена в цветовете. Един ярък пример за това е ден в офиса и важна бизнес среща.

Може би, знаете, че по бизнес етикет има ограничена палитра цветовете, от които можем да избираме (особено ако dress code-a е business, а не business casual). 

И все пак, как да направим един такъв тоалет интересен?

 

Тъкани и Десени

 

Всяка от нас има личен стил, който е свързан с това, какви материи предпочитаме да носим, какви мотиви да има върху дрехите ни, дали изобщо да ги има …

Именно личният стил, ни помага да навигираме през нови тенденции и персонализирането на даден тоалет.

Съчетаването и експериментирането с различни материи, добавянето на мотив – това прави тоалета и визията интересна и най-вече ваша.

Едни от моите любими съчетания са – памук и дънков плат; вълна, изкуствена кожа и памук .. Ами вие имате ли любими комбинации?

 

Баланса

 

Баланса в един тоалет е важен, било той и монохромен. Това, към което аз се стремя е, да запазя пропорцията на тялото си.  Например, ако панталона/полата, която ще нося е по-широка, то в горната си част предпочитам да нося нещо по-прибрано и по тялото.

Същото важи и при сакото и панталон/пола, предпочитам ако сакото е със силно изразени рамене и структура, то панталона да бъде slim fit.

Нека не забравяме, че и всеки цвят или кройка имат значение. Чрез тях подчертаваме извивките на тялото или скриваме недостатък.

Съчетавайки монохромен тоалет, е хубаво да съобразим кройката и къде ще използваме тоновете, които сме избрали. Дали ще подчертават нещо, което не бихме искали или напротив, ще подчертаем, част от нас, която обожаваме. 

По-долу, може да намерите моята Pinterest стена с подбрани монохромни тоалети.

 

Enjoy! 

С.

Monochromatic Outfits to Check

Вашият коментар